Deze hartige taart is makkelijk te maken, niet heel veel voorbereiding nodig en de oven doet de rest. Je kan de taart eventueel al een dag van te voren maken en dan even kort verwarmen in de oven. Of je eet hem koud op een warme zomerse dag. Als je er een licht gerecht bij wilt eten is een groene salade een goeie optie.
Snipper de rode ui en maak de knoflook fijn en fruit dit aan in zonnebloemolie op laag vuur
Als de ui wat glazig is voeg je de spinazie toe en roer je tot de spinazie geslonken is.
Voeg er dan de doperwten bij en hussel alles goed door elkaar.
Dan kan het vuur uit en laat je dit even rusten.
Haal alvast de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze los van mekaar ontdooien, duurt ongeveer een minuut of 10.
Scheur of snij de zalm is kleine stukjes en meng dit meteen door de spinazie en doperwten.
Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onder warmte.
En bekleed de ingevette bakvorm met het bladerdeeg.
De bakvorm is +/- 20 cm.
Doe de zalm en de andere ingrediënten in de bakvorm.
Mix nu met een garde de eieren los en meng daardoor heen de creme fraiche. Voeg er dan peper en zout aan toen. En schenk dit over de vulling heen.
Zet de bakvorm voor ongeveer een uur in de oven. Kijk vanaf een halfuur wel af en toe even of het goed gaat. Als de quiche uit de oven komt verdeel je de verse dille eroverheen en kun je de quiche aansnijden.
Heb jij deze Zalm quiche met spinazie en doperwten gemaakt? Laat het me dan weten via social media! En tag mij in jou geplaatste foto met #homeofbeautyandfood.rl
Veel kook plezier met het maken van deze heerlijke Zalm quiche met spinazie en doperwten !
Liefs, Romy.
Home of Beauty and Food gebruikt cookies om de website te verbeteren