De bekende kersen monchou taart, ik denk dat iedereen deze wel een keer ergens voorbij heeft zien komen. Hierbij een recept van mij wat helemaal niet moeilijk is en waar je lekker mee aan de slag kunt gaan. Het steviger worden van de boden en monchou vulling heeft eventjes wat tijd nodig maar, je kunt hem goed in 1 dag maken of een avond van te voren. Hierbij heb ik een springvorm van 22 cm gebruikt.
Verkruimel de koeken en smelt de boter. Voeg dit samen en meng totdat het een geheel is.
Spray je springvorm in en doe het koekmengsel op de bodem en druk goed aan.
Zet dit weg in de koelkast.
Klop de slagroom op, als de slagroom wat stijver wordt voeg je de suiker eraan toe en klop je door tot de slagroom wat dikker en vaster is. Zorg dat het niet te slap is anders loopt het uit als je de taart uit de springvorm haalt.
Klop in een andere kom de monchou los. Zodra dat is gebeurt voeg je de slagroom en monchou samen en meng je dit met mekaar.
Nu kan je dit mengsel over de koek bodem gieten en zet je dit weer weg in de koelkast. Zorg dat je de taart wel minimaal 4 uur koud laat staan.
Nadat de monchou vulling in de koelkast heeft gestaan kun je als laatste de kersen eroverheen verdelen. Ik heb hier voor 2 blikken kersen gekozen omdat ik het er dan mooier uit vond zien. Eentje is ook prima maar dan zie je wat meer monchou vulling erdoor heen komen.
Heb jij deze Kersen monchou taart gemaakt? Laat het me dan weten via social media! En tag mij in jou geplaatste foto met #homeofbeautyandfood.rl
Veel bak plezier met het maken van deze heerlijke Kersen monchou taart !
Liefs, Romy.